SWTOR’s Patching Problems

WHY!!!!!!

WHY!!!!!!

For such a big game with lots and lots of players, why does Bioware‘s SWTOR always have problems patching itself.  I am sitting here and watching the game’s launcher try to patch itself for the past 30 minutes, and it looks like it’s stuck.  AGAIN!  I just wanted a quick game tonight, and get some class missions done, but instead I am sitting here frustrated that the game is having problems patching.  It managed to fix 3 files that were broken, but only to break 13 more files in the process.

I had problems installing the game initially, downloading it, and installing.  It kept breaking files, and freezing on installing.  This prompted me to buy the disc, but, lo and behold, it also had problems installing it.  At first I thought it was my old PC, which was not exactly in tip top running condition, so I waited to build my new PC, but only to be greeted with the same problem.  After some extensive research, I had found out that the game does not like having anything over 4 GB of RAM when installing, so I took off my 16 GB of RAM (2 sticks of 8 GB), and plopped in 1 stick of 4 GB.  THEN it finally installed.

Joy, I can finally play this MMO, and get cracking.  My enjoyment of the game quickly erased my frustrations of the installation process, and all was forgiven, until the next patch came out about 2 weeks ago.  I thought, ‘hey, they may have fixed that patch problem’ so I tried to update it with my 16 GB of RAM installed.  Well I thought wrong.   I had to pop off my stick again, and install the lone 4 GB stick.

Fast forward to today, another patch was released, and, guess what, it breaks files again, repairs, it, freezes, breaks more files, repairs them, breaks some more in the process.  As I am writing this, I am watching the thing install (currently at 6% after if fixed 13 files, of which was broken after it fixed the initial 3 that it broke).  I really don’t feel like shutting down my system, popping off the panel, taking out my RAM to put in the 4 GB stick.  That just has the potential of breaking stuff, only because the game’s launcher keeps breaking itself.

Seriously, Bioware FIX THIS!  I don’t want the do the mem test, and run check disk BS answer that you pimp out in the forums.  It’s utter BS.  Right now it’s stuck at 6% with no signs of it moving.  WHY!?

I just wanted to play your game for which I had payed to play.  Now I am here, frustrated, dejected, and disappointed.  I guess I’ll just play Fire Emblem and call it a night.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s